Witamy serdecznie na naszej stronie. Oto kilka słów o naszej działalności.
Firma powstała w 1993 roku, założycielem był Zbigniew Sikora, człowiek o dużym doświadczeniu, wielkiej znajomości profesji, dyplomowany mistrz technologii przetwórstwa mięsnego.
Od chwili powstania polityka firmy skupiła się na maksymalizacji zadowolenia Klientów poprzez nacisk na najwyższą jakość i świeżość oferowanych przez nas produktów. Początek lat 90-tych oraz regulacje formalno-prawne tamtego okresu to zupełnie inna rzeczywistość w konfrontacji z czasami współczesnymi. Na przestrzeni lat zakres działalności ewoluował by ostatecznie skupić się na przetwarzaniu mięsa wieprzowego, ofertę uzupełnia młoda, świeża wołowina.
W 2006 roku stery w firmie przejął obecny właściciel - Rafał Sikora, syn założyciela. Pomagając od dziecięcych lat Ojcu „zaraził” się pasją, sztuką tradycyjnego rzemiosła i z dumą oraz przyjemnością kontynuuje dzieło. Zadowolenie naszych Klientów jest naszym najwyższym celem, bezpośredni kontakt daje nam możliwość szybkiego reagowania i pozyskiwania opinii u źródła oraz wyjście naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów.
W chwili obecnej zajmujemy się produkcją wędlin oraz mięsa wieprzowego i wołowego w postaci elementów kulinarnych w pełnym asortymencie. Klientom oferujemy mięsa najwyższej jakości, zawsze świeże, przy zachowaniu atrakcyjnych cen.
Technologia produkcji wędlin oparta jest w pełni na tradycyjnych recepturach, zawsze naturalnych i świeżych przyprawach, w procesie produkcyjnym nie używamy i nigdy używać nie będziemy środków zwiększających wydajność, trwałość naszych wędlin uzyskujemy poprzez tradycyjne peklowanie oraz wędzenie w tradycyjnej wędzarni opalanej sezonowanym drewnem akacjowym i dębowym.
Zakład mieści się w Zielonej Górze na ulicy Borówkowej 9, to właśnie tutaj, na Chynowie, powstają nasze produkty.
Zapraszamy serdecznie!!!